Over mij

fb_img_1478543298584

Hallo ik ben Anika en Draagconsulente sinds 2015

Tijdens mijn zwangerschap van de oudste in 2012 struikelde ik over een artikel over het dragen van je baby. Dat was nog een stukje over het dragen in een zeer on ergonomische drager maar het idee van mijn baby lekker dichtbij was gewekt, dus ik begon te googlen. En zo kwam ik bij draagdoeken. Wauw! Dat wil ik!

Maar toen kwam het, wat voor doek gebruik ik dan? Hoe voelt zo’n doek? Gaat mij dat knopen wel lukken? Vanuit mijn directe omgeving werd ik ontmoedigd, veel mensen die het gedoe vonden en na een paar keer proberen zou ik het opgeven en een kinderwagen pakken werd veelal gezegd.

Maar als ik iets voor ogen heb dat mij helemaal geweldig lijkt dan wil ik dat ook proberen. En zo gebeurde het dat ik met 7 maanden zwangerschap 2,5 uur heb gereden voor een inloopochtend bij een Draagconsulente in het zuiden van Nederland. Aldaar mijn ogen uitgekeken en gelijk een draagdoek voor mijzelf van Girasol en een Bondolino voor mijn man gekocht. Helemaal in onze nopjes reden wij naar huis.

De reden dat wij zo ver gereden zijn was omdat ik destijds niets in de buurt kon vinden en ik wilde wel eerst voelen voordat ik zo’n dure aankoop ging doen. Ook kwam ik online er niet meer uit, omdat er zoveel keuze was. En alles was virtueel en niet tastbaar. Kortom het is dat het mij echt super leek om mijn kindje te dragen in plaats van hem of haar in een wandelwagen te leggen.

Toen ik begon met dragen in 2013 was ik zo ongeveer de enige hier in de buurt. Tenminste dat gevoel had ik. Want hier in de regio liep ik nooit tegen een andere dragende mama aan.

Via Facebook kwam ik erachter dat er nog een dragende mama in de plaatst woonde en dat er een dorp verderop zelfs ook een Draagconsulente zat.

Op een gegeven moment werd er zelf een draag wandeling in de buurt georganiseerd. En wauw! Al die dragers en draagdoek en die je toen live kon bewonderen aan anderen kon vragen hoe ze de drager ervaren enzovoort was echt geweldig voor mij.

Ondertussen wilden er steeds meer mensen in mijn omgeving gaan dragen. En ik werd steeds vaker gevraagd om het voor te doen of te helpen. Om dit goed te kunnen doen besloot ik om een cursus tot Draagconsulente te volgen bij het instituut voor hechting. En zo ben ik sinds het voorjaar van 2015 officieel Draagconsulente en hoop ik op deze manier anderen wegwijs te kunnen maken in de wereld van dragen. Zodat iedereen die het wil kan ervaren hoe fijn en handig het is om je kindje lekker bij je te dragen.